lauantai 26. marraskuuta 2016

Lastensuojelulaki



Lain tarkoituksena on turvata lapsen oikeus turvalliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä erityiseen suojeluun.



Ensisijainen vastuu lapsista on heidän vanhemmillaan tai huoltajillaan. Näiden kanssa toimivien viranomaisten on tuettava kasvatuksessa. On tarjottava riittävä apu tarpeeksi varhaisessa vaiheessa ja ohjattava lapsi ja/tai perhe lastensuojelun piiriin.


Nuorisotyö tukee lastensuojelua ja on ilmoitus/ohjausvelvollinen ja toimii ehkäisevässä lastensuojelussa yhtenä osa-alueena. Paikka, jossa olen työssaoppimassa on yleinen nuorisotila. Tila on nuorille turvallinen ja aikuisten valvoma. Nuoret saavat ohjausta, joiden taustalla on lastenasuojelun mukaiset arvot. Nuorille taataan päihteetön tila ja lähiympäristö. Rajoja luo säännöt, jotka on yhdessä nuorten kanssa laadittu. Työpaikka tekee paljon kiusaamisenvastaista ja lapsia ja nuoria auttavaa yhteistyötä esimerkiksi etsivänuorisotyöntekijöiden kanssa. Tästä enemmän tulevassa blogitekstissä, jossa puhutaan moniammatillisesta verkostosta


Asioita, joilla toteutetaan lastensuojelulakia:

- Lastensuojeluilmoitus, jos havaitaan tai epäillään sen tarvetta. Talolla jos huomataan, alkoholin tai huumeiden käyttöä.
- Ammattieettiset periaatteet, jotka pohjautuu lastensuojelulakiin. Jokainen nuori on on yhtä arvokas ja tervetullut.
- Luodaan turvallinen ympäristö. Aikuisten valvoma, turvallisuuskansio.
- Säännöt, jotka tukevat kasvatusta. Käytöstavat, ei kiusata, roskata, syrjitä.
- Verkosto tuttu ja tarvittaessa osataan ohjata nuori avun luokse. Esim etsivänuorisotyö.


Läde:

Lisäksi apuna kyselty aiheesta työkaveriltani Hannulta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti